Friday 12 March 2010

Bangkok Tajfold






Hetfon engem is utolert a tropusi atok es elkaptam valami virust, vagy mifenet. Kathmanduban az utolso par napot az agyban toltottem es alman kivul semmit nem tudtam enni, ami nalam a betegseg jele. Most mar kezdek jobban lenni es a gyogyszertarban ranezesre adtak valamilyen feher lottyot ami borzasztoan rossz, de legalabb mar nem faj a hasam.
Szerdan tovabbrepultunk Bangkokba. 20 fokbol a 35-be. A repulout gyonyoru volt, mert a felhok felett meg lattuk a Himalajat, koztuk az Everestet is. Elkepeszto, hogy a gep szinte repulesi magassagban volt es meg mindig lathatoak voltak a hegycsucsok.
Bangkokban a vizum igenylesnel a turokepessegunket teszteltek ugyanis a 15 napos vizumomert 2 orat kellett sorban allnom es kozben 1000 bahttol is megszabaditottak ami kb 6 ezer Forint. A legbosszantobb az volt, hogy Lee kis sorbanallassal a brit utlevelevel 30 napos vizumot kapott ingyen. Magyarorszag es Tajfold igazan megallapodhatna a 30 napos ingyenes vizumban ahogy a legtobb orszaggal ezt megtette. Juniusban ha visszajovunk elore fogunk a laoszi taj nagykovetsegen vizumot igenyelni es akkor en is 30-60 nap kozott kapok ha csak addig meg nem valtoztatjak a szabalyokat.

Mindketten egyetertunk abban, hogy Bangkokot nem lehet nem szeretni. Egesz evben 30 fok koruli a homerseklet es este se csokken 1-2 foknal tobbel. A szinvonal europai a legjobb keleti dolgokkal fuszerezve. Minden sarkon, meteren talalunk etelarust akik frissen, elotted sutik meg a kivalasztott etelt atlag 150-200 Forintert. Lee rakapott a Pad Thaira ami sult teszta zoldsegekkel es izles szerint tojassal, csirkevel, rakkal. Szerencses vagyok a rossz gyomrommal, mert minden meteren talalok gyumolcsarust es a lustak kedveert felszeletelve, turmixolva aruljak a finomabbnal finomabb gyumolcsoket, mint dinnyet, ananaszt, mangot, papajat es egy-ket vadabb egzotikus fajtat is. Lee allitolag meg fogja kostolni a sult bogarakat is, de szerintem egyenlore meg csak nagy a szaja es a bogarak lefenykepezesenel messzebb meg nem jutott. :) (Vigyaznom kell, hogy mit irok, mert egyre tobbet ert magyarul. :) Szorgalmas tanul es Indiaban vett egy kis fuzetet amibe mindig uj szavakat kell irnom es hazi feladatot is kovetel, hogy gyakoroljon, ugyhogy ki tudja egyszer csak magyarul fog a blogra irni.)

Bangkok 24 oras varos es ahol lakunk egesz nap megy a "Volt fesztival", duborog a zene, sor es etel minden lepesen a kinai gagyi arusokkal megspekelve. Itt minden kaphato, a tokeletesen hamisitott Armanitol kezdve a meteres Hello Kitty plusson at a hamis igazolvanyig. Es akkor a taj lanyokrol meg nem is ejtettem szot. Tegnap elmentunk a piros lampas negyedbe ahol a gazdag nyugati nyugdijasok az utcan, listarol valaszthatjak ki a jovendobelijuket. A tuk-tuk (kis motoros jargany ami Indiaban a riksa) soforok minden lepesen ajanlgattak nem csak a tuk-tuk-ot, de a ping-pongot is... mindenki kepzeloerejere bizom, hogy eldontse mirol is van szo. :)

Valoszinu meg egy par napot Bangkokban toltunk mielott lejar a vizumom es tovabballunk Kambodzsaba.

2 comments:

Anonymous said...

Siasztok!Erika nagyon csinos vagy abban a tarka ruhában,jól áll. Azért látszik, hogy nem vagy egészszen jól,kúráld csak magad gyümölcscsel,én is legelnék ott mindenféle soselátott gyümölcsöt. Az eggyik képen nem tudom zőldségek vannak vagy valami kukacfélék.(júúj!) Ugye a Lee nem abból akar enni?! Az apuval nem megyünk Tajfol -re,mert hátha ő is szeretne 'tuk-tukot",vagy ping-pongot! Képzeld ERi a Bali volt szakácsversenyen,és 18 résztvevőből a harmadikak lettek egy 5-dikes társával. Most is versenyen van. Még a végén tényleg 'szatács lessz"! A lackónál már a gitároktól tényleg nem lehet mozdulni sem, ő biztos nemfog ennyit utazni mint te mert a rávalót elpengeti,de mindenki maga tudja. Mi itthon csak ahavat lapátoljuk,megfátvágunk észnélkul,mert olyan hideg tél van még mindig,nem akar kitavaszodni sohase. Ti meg a jó melegben!De én nem szeretnék 50 fokot,elég lessz nyáron belőle. Hol lesztek husvétkor? Van-e ott eggyátalán? Sok puszi vigyázzatok magatokra. Lee te csak szorgalmasan tanuljál! Anyu.

Csinyó said...

Na ezért nem kövérek ezek ott Indokínában,mert ezeket a szarokat eszik!!!Füstölt kolbászt nekik tepertővel meg töltött káposztával!Amúgy a ruha tényleg jó :)