Tuesday 16 March 2010

Viszlát Bangkok! Irány Kambodzsa

Hétfőn kénytelenek voltunk elhagyni Bangkokot miután a politikai ellenzék hatalmas tüntetést szervezett a hétvégére. Már szombaton beragadtunk a szállásunk környékére mivel a tüntetők egyik fő hadiszállása tőlünk 100 méterre volt. Nem igazán akartunk ártatlanul valamilyen erőszakos rendbontásba keveredni úgyhogy maradtunk a környékünkön, de igy meg nem igazán tudtunk várost nézni, úgyhogy úgy döntöttük, hogy megvesszük a kambodzsai buszjegyünket hétfőre és majd május körül visszajövünk Bangkokba.

A busz reggel fél 9-kor indult és este 8-kor sikeresen meg is érkeztünk a busz után félúton egy tuk-tukkal, majd egy második és harmadik busszal. Persze a busz a város határában áll meg ahonnan még egy tuk-tukkal kellett a központba eljutnunk. Az itteni tuk-tuk elég félelmetes, mert egy motorbicikliből és egy fából tákolt trélerből áll. Nem néz ki rosszul csak kicsit ingatag.

Siem Reap nevű városban vagyunk ami közvetlenül az Angkor templomok mellett van. A templomokról mindenki azt mondja, hogy leirhatatlan és csodálatos, szóval nagyon kiváncsian várjuk. Három napos bérletet fogunk venni, mert szét vannak szórva a templomok és egy nap alatt lehetetlen megnézni őket, még a három nap is csak a fontosabbakra lesz elég. A holnapi adag 13 km-re van a várostól amit úgy tervezünk, hogy biciklivel teszünk meg... ma először kipróbáljuk a bicikliket, hogy tudunk-e 37 fokban tekerni.

Amit észrevettünk Kambodzsában az az, hogy a lakosság nagyon fiatal. A környéken alig láttunk középkorú, idős embereket, a többség huszonéves, vagy fiatalabb, ami valószinű a hetvenes években elkövetett népirtásnak köszönhető. A fővárosban Phnom Phenben található két ma már múzeumnak átalakitott helyszin ahol a kambodzsaiak próbálják a világnak megmutatni és elmesélni, hogy micsoda szörnyűségek történtek itt a Pol Pot rezsim idején. Angkor után ez lesz a következő állomásunk, majd a tengerpart, mert már alig birjuk a hőséget.

2 comments:

Anonymous said...

Test message

Baki&Zsani said...

sziasztok baki zsani áron vagyunk,a helyesirás nem a gép hibálya az enyém,még annyira nem megy. mindenapos program a blogotok mindig a zsani olvassa fel,esténként. szerintem én egy nap alatt éhen halnák,nem is megyek arra inkább jo nekem a mama főztje.áronunk ha igy folytatja mire haza jöttök 9.8 alatt futja a százat ugy fejlődik . most itt lakunk az ASSZONYNÁ itt kátszer annyi helyünk van ás anyuék és kb 32 másodpercre laknak szoval közel. ithon minden ok csak hideg van lassan kivágják az összes fát meg ne faggyunk. ha lee megtanul magyarul akkor nem kell mégegyszer annyit inni mint amikor az áron született mert akkor már angolul is tudtunk.na vigyázzatok magatokra .sziasztok.