Saturday 16 January 2010

Arungabad és Ellora

Vegre magunk m0g0tt hagytuk Mumbait es csutortok hajnalban megerkeztunk Arungabadba, Mumbaitol keletre 350 km-re. A mostani szallasunk egesz kellemes, kenyelmes aggyal es neha meg langyos viz is folyik a csapbol. Egy banatom van csak, meghozza, hogy a legtobb etterem szigoruan vegetarianus, ami azt jelenti, hogy meg tojas sincs reggelire. Nem panaszkodunk, mert igy is finomakat eszunk es valamilyen krumplis, lisztes keverekb0l nagyon finom omletteket sutnek, de azert most mar megennek egy jo kis porkoltet nokedlival.

Ebben a varosban kevesebb turista van ami annyit jelent, hogy lepten nyomon bamulnak minket mintha valami ufok lennenk es egyfolytaban fenykepezkednek velunk. Nem lehet egyszeru eletuk a sztaroknak. :)
Tegnap helyi busszal kimentunk a hires Ellora sziklatemplomokhoz ami az UNESCO vilag0r0kseg resze. Egy hegyoldalbol faragtak ki tobb szaz ev munkajaval 34 templomot IE 600 k0rul. A templomok egy 2 km hosszu hegyvonulatban helyezkednek el, keleten a buddhista, k0zepen a hindu, majd a dzsain templomok. Lenyugozo latvanyt nyujt mindegyik, foleg ha arra gondolunk, hogy ezek a gyonyoru epuletek egy domboldalbol lettek kezzel kifaragva. Sokkal nagyobb hirnevet erdemelnenek.
A templomoknál lévő park tele volt majmokkal. Vettünk pörkölt mogyorót, hogy megetessük őket, de számomra elég félelmetesek voltak, mert néha összeverekedtek a mogyorón. Kb. az ötödik próbálkozás után mertem a tenyeremből megetetni az egyiket kisebb majmot.

A mai kirándulásunk helyszine a következő képen látható:
Ugye, hogy úgy tünik mintha a Taj Mahalnál lettünk volna? Pedig nem, a képen a mini Taj látható ami Arungabadban van és az eredeti Taj-t épitő nagymogul fia épitette. Az épület belsejében temette el a feleséget. Nem néz ki rosszul ahhoz képest, hogy ez egy sirhely.
Mai bejegyzésem végére egy poénos kép amit a helyi TV-ből fényképeztem. A videóklippben a pasas egy csibetelepen énekelt, gondolom a csirkéket biztatta, hogy gyorsabban hizzanak. :)

No comments: