Wednesday 6 January 2010

Napsütötte Goa


Ma reggel újabb állatokkal ismerkedtünk meg. Szerencsére a házikónkba semmi se jött be este, de reggel sétáltunk egyet a parton és találkoztunk egy pár vizi élőlénnyel. Reggelente több millió kis kagylót kisodor magával a viz amik ahogy a partra érnek egyből befúrják magukat a homokba.


Kora reggel előjönnek a nagy rákok amik szintén a homokba ássák bele magukat. Majdnem átestem egy kb 80 centis kigyón. Közel hozzá meg találtunk egy nagyobb rákot, úgyhogy Lee egyből kitalálta, hogy ő odadobja a rákot a kigyónak és nézzük meg ki az erősebb. Vagy öt percig mindegyik mozdulatlanul figyelt, majd a kigyó elforditotta a fejét, a rák meg oldalazva gyorsan eliszkolt. Valószinü a kigyó felmérte, hogy a rák a páncéllal együtt túl ropogós eledel lenne, meg a nagy ollóival jól belemarna a bőrébe. Erről a bunyóról lemaradtunk. Közben találtunk egy pár csillagot. Eddig nekem a csillag csak száritott formában a tengerparti boltban, pirosra, lilára festve létezett. Szokatlan ennyi egzotikus állatot testközelben látni.
Mikor első napunkon reggel ötkor megérkeztünk, lementünk a partra ébredezni és ránktalált az egyik helyi vendéglős aki éppen a napágyakat pakolta ki reggel 6-kor. Azóta sikerült összebarátkoznunk az egész csapattal és minden nap ott eszünk. Nagyon finoman főznek és az étlapjukat bármelyik nagy étterem is megirigyelné. Tegnap este gyertyafénynél vacsoráztunk a homokban felállitott asztalnál. Napközben az ő nyugágyaikat használjuk és királyi ellátásban részesitenek bennünket pár rúpiáért. Nagyon barátságos emberek és mint megtudtuk reggel 6-tól este 10-ig dolgoznak heti 6 napban, úgyhogy mióta ezt megtudtam azon gondolkozom, hogy hogy maradnak ilyen életvidámak és barátságosak ennyi munka után. A kedvességért cserébe mi meg náluk eszünk iszunk és igy mindenki jól jár.
Egyetlen dolog nagyon idegesitő a strandon, méghozzá az árusok végeláthatatlan sora. Nincs öt perc nyugalma se az embernek, egymás után jönnek. Mindenféle bóvlit el akarnak adni. Elkezdtünk listát irni, hogy miket akartak eladni:
CD, hamis DVD, szári, ékszerek, henna tetoválás, ejtőernyőzés, eper, ananász, fejmaszirozó, kerámia elefánt, ruhák, fagyi, India fali térkép, cigaretta minden féle fajta és itt tényleg minden féle fajtára kell gondolni :) mint kiderült az ejtőernyős 20 éves gyerek egyben tetovál is és a ruhaárus csaj egyben manikürözik is. A nap végére már annyira lefáradtunk tőlük, hogy Lee kiirta a homokba, hogy NO. Egyedül egy hennatetoválást csináltattam az egyik árus csajjal aki hét hónapos terhes és fel alá mászkál a strandon egész nap. Szép lett és állitólag 3 hétig megmarad.

2 comments:

Agi said...

Guys!
I want to join!!Is it possible?
Apart from my previous joke,it`s snowing here,it`s cold and boring!
you`ve made me laugh with the train journey story and the NO sign was brilliant!! :-))
Have fun!!

Csinyó said...

Aztaaaa!Nálunk havazik,ónos eső esik,iszonyú mínuszok vannak!Ti pedig pecsenyére süttetitek magatokat :)!Jól csináljátok,de azért van 1 dolog ami nektek nincs...SKC meccs :D
Látod Eri,mégiscsak többször irsz amióta "ott" vagytok!Bizom benne ez igy is marad!Így tovább :)