Monday 1 February 2010

Csak úgy általában

Még mindig Udaipurban vagyunk. Múltkor már átkiabált az egyik boltos az utca túloldaláról, hogy "Ó hosszú idő!" Már megismernek minket ami azt is jelenti, hogy megtanulták, hogy nem veszünk semmit és nem akarnak mindenáron berángatni a boltjukba.

Az egyik sarki árus mint kiderült járt Magyarországon. Magyar barátnője volt 1,5 évig és meg is látogatta őt otthon. Hihetetlen, de járt Sopronban és ivott Sopronit. :) Meg elvitték bográcsos pálinkás kertipartiba is. Nagyon tetszett neki Magyarország és azt mondja, hogy a magyar emberek barátságosak.

Ma felmásztunk egy kisebb hegyre egy parkban. A park belépős volt és mindenféle hős indiaiak szobrával volt tele. 20 rúpia volt a belépő ami azt jelentette hétfő délben, hogy szinte üres volt az egész park és nagy csend volt. Rájöttünk, hogy újabban a csendért és nyugalomért fizetünk, mert a parkban legalább senki nem jött oda kérdezgetni, hogy honnan jöttünk, adjunk 1 rúpiát, tollat, mifenét. Van a városban egy kéregető öregember aki azt hajtogatja, hogy "one zero, one zero", azaz adjunk neki 10 rúpiát. Szerencsétlen nem tanulta meg a tizet, inkább azt mondja, hogy egy nulla, egy nulla. :)

Amit nem vesz be a gyomrom az a sok buzulós férfi és fiú. Az indiai kultúrában nem megengedett, hogy férfi és nő kézenfogva menjen az utcán, vagy csak megérintsék egymást nyilvános helyen. Ez jó vicc abban az országban ahonnan a Kama Szutra származik... De ellenben a férfiak úgy tapogathatják egymást ahogy akarják. Kézenfogva, összekarolva mennek az utcán. Tegnap lenéztünk a tópartra este és a srácok egymás ölében ültek, meg egymást ölelgették és állitólag nem vonzódnak egymáshoz ez csak egy természetes viselkedés. Két perc után eljöttünk a helyről, nem akartuk a romantikus hangulatukat megzavarni. A furcsa dologhoz még hozzátartozik, hogy Indiában pár évvel ezelőtt még törvényben tiltották a homoszexualitást. Aki mégis az volt az úgy védte ezt ki, hogy harmadik nem lett. Csatlakozott az eunuchokhoz, levágták a férfiasságát és beöltözött száriba. Itt hirjának hivják ezt a harmadik nemet és szerencsénk is volt eggyel találkozni mikor Mumbaiba mentünk vonattal. Odajött hozzánk az egyik kéregetni, de messziről lehetett látni, hogy fiús vonásai voltak a szári ellenére.

Ma venni akartunk egy üdvözlő kártyát a barátunk esküvőjére. Ami otthon sima ügy lenne itt ez nem olyan egyszerű. Először is nem láttunk sehol kártyákat, helyette lehet venni miniatür festményt amit beletesznek egy összehajtott papirba és jó is lenne üdvözlőkártyának, de fél órás keresgélés után röjöttünk, hogy nem lesz olyan kártya ahol nő és férfi egymás mellett van, ugyanis ez nem lehetséges az indiai kultúrában. Az árus előkeresett esküvői képeket és azt hittem egyből kijövök a boltból. Az egyiken a pasik az elefánt háton terpeszkednek, a szerencsétlen nő meg gyalogol az elefánt előtt. A másik esküvői képen két férfi ül a teve hátán, nő sehol. A harmadikon férfiak serege állatháton, elől meg egy lógó mellű nő kullog. Megegyeztünk, hogy valószinű inkább állatmintás képet veszünk ahol nincsenek emberek. Legalább két madár egymás mellett szerepelhet a képen és egyik se felsőbbrendű, mint a másik.

Tegnap elmentünk a Nagy Bazár nevű áruházba a város szélén, hogy vegyünk valamilyen esküvői szerelést a Leenek. Nem akartunk semmiféle drága dolgot venni ugyanis az esküvő után valószinű kénytelen lesz valakinek mindent odaajándékozni, mert biztos nem fogja hat hónapig fél Ázsián keresztül cipelni. Vettünk neki elég szép inget, öltönynadrágot, bőrövet, alkalmi cipőt 6.000 Forintért. Legalább a Nagy Bazárban nekünk is minden ugyanannyiba került, mint az indiaiaknak, nem háromszorosába.

A mai napra való érdekességet a helyi csatornaépitők szolgálták. Férfi és nő bent áll a méteres lyukban és mezitláb csákányozzák a köves földet. Lee szerint csak addig ameddig valalyik bele nem csákányoz a saját, vagy a másik lábába. Nem tudom ez hogy menne le az európai munkabiztonságiak torkán. :)

2 comments:

Anonymous said...

Heló! Eri! Heló! lee! itt az anyu ,nem tudom megkaptátok-e a multkori uzenetemet ?Erika majd valahogy jelezd ha igen.Ezek az Indiai pasik nem semmik .A nők mind általában keleten nem sokat számítanak.Vagy csak az utcán nem látszik? Mikor indultok tovább?Nem írok most sokat ,csak míg a Bali eltunt valahová addig ültem ide, Sziasztok, sok puszi

Baki&Zsani said...

hello itt a baki zsani áron sokat probálkozunk irni lassan csak rájővünk hogy kell ha megkapjáatok irjátok meg én irtam azárt ijen a helyes irás baki